19 Ekim 2012 Cuma

ODTÜ'de 21 Öğrenci Açlık Grevinde!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde kütüphane önünde 21 öğrenci açlık grevinde. Alana destek için gelenler, selam verenler eksik olmuyor. Ne yapıyor bu insanlar? Ne istiyorlar?
Ankara'nın çeşitli üniversitelerinden yurtsever ve demokrat üniversite öğrencileri; 12 Eylül'den beri Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde kademeli olarak başlatılmış olan açlık grevlerinin destekçisi. “448 gündür ağır bir tecrit altında olan Kürt halkı önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılmasını ve özgürlük koşullarının sağlanmasını istiyor, anadilde savunma ve eğitim talepleriyle her geçen gün derinleşen savaşa karşı duran açlık grevindeki devrimci tutsakları selamlıyoruz.” diyorlar.
Dün (18.10.2012) saat 17:00'de başlayıp tam bir gün devam etmesi tasarlanan ODTÜ'deki açlık grevindeki öğrencilere, bugün 9:00'da Ankara Üniverisesi'nin Cebeci Yerleşkesi'ndeki öğrencilerin de açlık grevine başladığı haberi geldi. 10 bin tutsağın 39 gündür devam eden açlık grevini görmezden gelen medyaya seslenen öğrenciler; diğer üniversite yerleşkelerinde de başlayacak grevleri destekleyeceklerini belirtiyor, eylemlere sahip çıkan sessiz kalabalığın tek ses haline gelerek birlikte mücadele etmesinin çağrısını yapıyorlar.
Kürt halkı üzerindeki tüm baskıların kaldırılıp, demokratik özerklik temelinde her alandaki haklarının tanınmasını isteyen öğrenciler; ölümlere varmak üzere olan devrimci tutsakların açlık grevlerini görmezden gelen medya nedeniyle duruma duyarsız kalan kamuoyuna seslerini duyurmak için grevde olduklarını belirtiyorlar. “Savaş derinleşiyor, kayıplar artıyor. Cezaevindeki tutsaklar direnişte, halk bunu sahipleniyor. Bir tarihi eşikteyiz bugün. Bu bir barış sürecine evrilmezse, Türk ve Kürt halklarını olumsuz etkileyecek bir hale gelecek. Her geçen an, kaybedilen insanlar demektir. Bu bir kopuşla alakalı. Barışu erteleyemeyiz.” diyorlar. “Elimizdeki olumsuz koşulların olumlu bir hale evrilmesi, ancak kamuoyunun duyarlılığını arttırmasıyla mümkün olacaktır.” derken, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nde başlayan destek açlık grevlerinin yaygınlaştırılması yönünde çağrı yapıyorlar.