23 Nisan 2012 Pazartesi

1 Mayıs'ta Alana 3 Mayıs'ta Foruma!

ODTÜ HDK, herkesi bu yıl 1 Mayıs'ı ODTÜ Öğrencileri kortejinde kutlamaya çağırıyor. Hep bir ağızdan marşların söylendiği, sloganların atıldığı yürüyüşün ardından da dağılıp gitmeyelim bu sefer, birlik olalım, yürüyüşte haykırdığımız talepler için birlikte mücadele edelim diyor. Bu "ortak mücadele zemini"nin oluşturulabilmesi yolunda da 3 Mayıs'ta yapılacak olan HDK forumuna çağrıda bulunuyor. Çağrı metninden alıntı:


"Bölümde sohbet ettiğin arkadaşın düşünceleri nedeniyle tutuklanıyorken, her dönem başı ödediğin harçlar yetmezmiş gibi bir yandan da kantin ve yemekhane fiyatları seni aç bırakıyorken, mezun olduktan sonra işsiz kalma korkusu rüyalarına giriyorken, “Büyük resimde ne var?” diye sormadan edebilir misin?


Sürüp giden petrol savaşları, ekolojik dengenin bozulması, iklim değişimi, kuraklık, tohumun patentlenmesi, gıda krizleri, muhalif her düşünce zincirlenirken sistemin “özgürlük” adıaltında pazarlanması, halklara dilinin unutturulması, LGBT bireylerin cinsel yönelimlerinden dolayı şiddet görmesi, öldürülmesi, 4+4+4 ile yarına çocuk işçiler yetiştirmenin yolunun yapılması,… Saymakla bitmiyor bu sistemin sorunları.


Değişim gerek, değiştirmek gerek. Tüm farklılıkların kendini özgürce ifade edebileceği bir zeminde, bugün birey ve örgütlerin birlikte mücadele zamanı! Yürüyüşün ardından dağılan değil, talepleri için savaşan sürekli bir mücadele için; 3 Mayıs'ta gel foruma, konuşup tartışalım. Gel, geleceği beraber örelim."