24 Ocak 2012 Salı

ODTÜ Sosyoloji Bölümü Öğrencileri'nden Çağrı

ODTÜ Sosyoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi arkadaşımız Mehmet Sundu, Van'a depremzedelere yardım amaçlı gitmek üzere AŞTİ'deyken 23 Ocak sabahı gözaltına alındı. İşlemlerin ardından Ankara 11.Ağır Ceza mahkemesi tarafından tututuklandı. Mehmet gibi birçok arkadaşımız, gazetecelerimiz ve siyasetçiler "Terörle Mücadele Yasası’’ adı altında komik denebilecek gerekçelerle tutuklanmaya devam ediyor. Ders notlarının, kitapların, basın açıklamasına katılmanın, puşinin, hatta eyleme katılmış olma ihtimalinin bile suç delili sayıldığı bu dönemde özgürlükten, insan haklarından bahsetmenin mümkünü yoktur.


Bugün; iktidardan yana olmayan, muhalif, demokrat, ezilen herkes, yani onursuzlaştırma, kişiliksizleştirme politikalarına muhalif herkes, "örgüt üyesi" olarak gösterilmektedir. Ve biz üniversite gençlerinden beklenen de tam olarak sessizliğimizle, bu sindirme politikalarına göz yummak, hem iktidardan hem yandaş medyadan yana olmaktır. Fakat, tutuklu öğrencilerin kapasitesinin çok üstünde tutuklu bulunduran cezaevlerine sığmadıkları gibi; fikirleri, talepleri, savundukları da cezaevine sığmayacak ve kantinlere, sınıflara taşacaktır.

"Milli Yargı"nın arkadaşlarımızın geleceğini karartmakta, umutlarını gasp etmekte ve eğitim-öğretim haklarını engellemekteki hevesli tutumuna hassasiyet ve tepki oluşturmak için en kısa sürede bir araya gelmek, bütün akademisyenlere, öğrencilere, öğrenci topluluklarına ve toplumun bütün kesimine çağrımızdır! Üniversite sırasında olması gereken arkadaşlarımızın "akıl ve vicdan"dan yoksun gerekçelerle cezaevlerinde tutulmasına karşı çıkıyoruz!

Arama Kararı Çıkarttık :

Üniversitede Özgür Düşünce; Yargıda Adalet Arıyoruz!


ODTÜ Sosyoloji Bölümü Öğrencileri